Home / Choklad har bevisats hälsosamt

 

En stark trend för år 2015 har utav tvivel varit den hälsosamma med många varningar om förödande kost, träningstips och hälsosamma goda råd – men en annan sak som också uppmärksammats som kommer göra alla gottegrisar extra glada: choklad har bevisats vara nyttigt för oss!

chokladVill man unna sig en bit choklad kan man beställa hem en hel box via https://www.godisboxen.se/ och är du sugen på detta men inte vill riskkera din hälsa, då kan du vara lugn. I Expressen står nämligen att läsa om hur choklad snart kan anses lika nyttigt som medicin, och det är en riktigt god nyhet för alla chokladälskare där ute. Detta eftersom att du numera helt utan skam kan kila in på ICA och köpa den där chokladkakan du brukar köpa i smyg när du vill unna dig något precis som det också är helt okej att ta en extra bit ur Aladdinasken i jul. På tal om den asken förresten. I nöjestidningen Nyheter24 skvallras det flitigt om hur man kanske kommer plocka tillbaka, den omdebatterade och numera borttagna, trillingnöten någon gång i framtiden. Detta eftersom att produktchefen för chokladen varken vill bekräfta eller förneka att den ska komma tillbaka eller inte men vad man däremot sagt är att man är öppna och att asken kan komma att förändras till nästa år – ett hopp för alla som i fjol bidrog till det ramaskri borttagandet att chokladbiten skapade.

Varför är choklad nyttigt?

När det kommer till varför choklad kommit att klassas som nyttigt finns flera anledningar att ange. Och 16 stycken av dessa anledningar har till exempel Aftonbladet listat och i topp anger man såklart den främsta anledningen – av choklad får du ett friskare hjärta. Genommatt äta så lite som 100 gram choklad per dag löper du hela 11 procents mindre risk att råka ut för en hjärtinfarkt eller stroke än vad personer som inte äter någon choklad överhuvudtaget gör, något som beror på en antioxidant vid namn flavonoider som finns i chokladen och den suger upp alla möjliga olika skadliga ämnen som kan orsaka sjukdomar. Men detta är som sagt såklart inte den enda anledningen. Klicka här för att läsa hela Aftonbladets lista – samtidigt som du med fördel unnar dig en bit choklad medan du läser!