Home / Dags att leva hälsosamt

 

Ett nytt år ger automatiskt en möjlighet till att på ett tydligt sätt göra sig av med de vanor som man inte känt sig helt nöjd med från det föregående året, för att starta igång det liv som man misstänker att man faktiskt skulle må betydligt bättre med. Många av de nyårslöften som sker i landet handlar om att man vill förbättra sin hälsa och börja träna. För de flesta blir det ett löfte med en intensiv start på gymmet och i träningslokalen, för att sedan falla tillbaka till ens gamla vanor. Men hur gör man egentligen för att man ska ha större chans till att kunna hålla sitt nyårslöfte, inte bara i januari utan under årets alla tolv månader? Medlemsansvarig på en av landets största gymkedjor svarar så här:

”Vad krävs för att hålla träningsgeisten uppe?
– Träningen ska man göra till en vana, nästan till ett beroende, om man får säga så. Orsaken till att man kommer hit är för att bli friskare och må bra, då ska det kännas i kroppen när man inte är här.

Vad är orsaken till att alla inte lyckas hålla motivationen uppe?
– Många tappar det för att de inte ser resultat i början, och då förstår man heller inte vad man gör här. Men vill man komma igång fort är det bra med gruppträning eller personlig tränare, säger Johan Lindén.”

Roligare att köpa kläder när man gillar sig själv

En god hälsa kan göra betydligt mer än att öppna upp dörrarna till ett längre liv. En god hälsa kommer för de flesta göra att vardagen blir betydligt roligare. Gillar man sig själv blir det lättare att både skratta och förlåta. Fördelarna med det nya livet är som sagt många. En av de mer ytliga fördelarna som kommer för dem som också har som mål att gå ner tack vare den nya livsstilen, är att det blir betydligt roligare enklare att handla klädersom sitter som man vill ha dem. När det blir roligare att handla kläder, eftersom att man gillar sin kropp och därmed inte har något emot att också visa upp den, får man en ny utstrålning och en ny inneboende glöd.