Home / Gå ner i vikt på rätt sätt

 

Fokus på, och kunskap om, hälsa och träning har antagligen aldrig varit så stort som det är idag. Allt fler väljer att arbeta som dietister, personliga tränare, hälsoexperter etcetera samtidigt som bara fler och fler privatpersoner inser vikten av att träna regelbundet, äta bra kost och inte röka, snusa och så vidare. Samtidigt sätter samhällets skönhetsideal en överdriven press på oss att vi ska vara smala, snygga, följa trender etcetera.

Att leva sunt och ta hand om sig eller att falla för pressen om idealet är såklart en stor skillnad. Däremot lider många människor av övervikt och kan, av medicinska skäl, behöva gå ner i vikt relativt snabbt. Men produkter från bra företag som till exempel betterlife.se får man bra hjälp för att gå ner i vikt. Att bli av med kilon brukar i sin tur leda till motivation både när det gäller träning och bättre kost. Att börja med produkter som får en att bli lite lättare brukar därför vara en bra väg till en sundare och mer vältrimmad livsstil.

”– Den som vill gå ner i vikt bör inte okritiskt kasta sig över modedieter som Atkins och LCHF och stirra sig blind på kortsiktiga viktresultat. Man måste också tänka på de långsiktiga hälsoeffekterna, säger Hans-Olov Adami, professor i cancerepidemiologi vid Karolinska institutet, till Dagens Nyheter. […]
Att dra ner på mängden kolhydrater, som finns i pasta, potatis och ris, är inte farligt i sig. Däremot bör detta inte ersättas med mer rött kött.
– I stället bör man äta fisk eller vitt kött, som kyckling, eller vissa grönsaker som innehåller mycket protein. Det viktiga är att kosten är balanserad. ”