Home / Öka välmåendet under vintern

 

På hösten och vintern mår många sämre i länder som Sverige där det är mörkt, regnigt och kallt. Då kan du som känner dig extra trött behöva lite hjälp i form av kosttillskott.

Under november till och med februari kan soltimmarna vara få. Detta gör dig trött, kanske till och med lite deprimerad. Soffan lockar istället för en löprunda, både på grund av att du är slut efter jobbet och på grund av att det är mörkt, halt och blött ute. Du kanske blir extra sugen på sötsaker eller tröstmat, vilket inte heller bidrar positivt till hälsan. På vintern blir det lite extra viktigt att ta hand om dig och även ta lite hjälp utifrån med detta.

Dagsljus och D-vitamin

En viktig vitamin för att hålla sig pigg och frisk är D-vitamin. D-vitamin är mycket viktigt för att hålla skelettet friskt, vilket är bra om du råkar halka på vintergata gångvägar. På senare tid har det också forskats på D-vitaminets effekter när det gäller skydd mot andra sjukdomar. Under sommarhalvåret bildas D-vitamin i kroppen när solens strålar når huden, men på vintern kan det behövas extra tillskott. Förutom tillskott kan du hjälpa kroppen på traven genom att ta dig ut på en promenad eller joggingrunda så ofta du kan under dagarna. Även lite dagsljus är bättre än inget alls och särskilt löpning bidrar till att bygga upp ett starkt skelett.

  • Dagsljus
  • D-vitamintabletter eller D-vitamin via kost
  • Omega 3

Omega 3

D-vitamin kan du köpa till bra priser på vitalplus.se där du tryggt, säkert, snabbt och fraktfritt får hem dina kosttillskott i postlådan. Här kan du ytterligare stärka vinterkroppen med hjälp av omega 3 som bland annat motverkar depression, ger friskare blodkärl, kan ha en viss skyddande effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och kan sist men inte minst ge dig en smidigare hud. Omega 3 förekommer naturligt i feta fisksorter men vill du vara säker på att få i dig en tillräcklig mängd skadar det inte med kosttillskott.

Hos Vitalplus finns även ett kombinationspaket med både D-vitamin och omega 3. Med detta, lite motion, bra sömn står du väl rustad även inför det mörkaste höst- och vintervädret.