Home / Optimera dig med kosttillskott

 
Allt fler märker en positiv förbättring på hälsan med kosttillskott. Du har säkert hört och läst om det eller kanske till och med provat något tillskott själv. Känner du dig trött, har värk eller blir lätt sjuk så kan det vara aktuellt med kosttillskott.

Det är självklart att du kan påverka din hälsa genom kosten. Det du äter ska nämligen bygga allt från enzymer till immunförsvar. En del experter hävdar att kosten räcker för att täcka våra behov av fettsyror, vitaminer och mineraler. Men tyvärr blir jordarna mindre näringsrika och alla livsmedel påverkas av upphettning. På vitaepro.se kan du beställa ett effektivt kosttillskott med en sammansättning av alla dessa nutrienter.

Stress förbrukar mer näring

Vi människor utsätts dessutom för mycket yttre påfrestningar och stress som gör att vi behöver extra näring för att hålla oss friska. När du är under stress så förbrukar kroppen mer näring. C-vitamin och E-vitamin är antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler och stärker immunförsvaret. Även D-vitamin behövs.

”Vitamin D hjälper till att bevara balansen i hela immunförsvaret och i tarmen. Därför skulle ett ökat intag av vitamin D kunna förkorta sjukdomstiden vid influensa”, skriver kry.se.
Många har också brist på omega-3 som hjälper cellerna att ta upp näring och göra sig av med avfall. Har du för lite omega-3 i kroppen så kan du få ett sämre immunförsvar, ledvärk och humörförändringar.

Återhämtning ger bättre näringsupptag

När du har ont, är sjuk eller stressad så upplever kroppen att den är under attack. Det ger ett sämre näringsupptag i tarmen och påverkar immunförsvaret. Så försök att tänka på att varva ner, ta mikropauser på jobbet, djupandas och rör på dig. Det sänker stressnivån i kroppen och gör så att du lättare tar upp maten du äter.