Home / Sakerna du borde slänga

 

Hälsa och välmående är delar som blir allt viktigare i våra liv, men få är det som tänker på att ta hand om sig genom att se sig om vad man har för prylar omkring sig. Det är endast när vi tänker på helheten som vi kan vara fullt hälsosamma och leva ett så bra liv som möjligt. 

4103684-fresh-vegetablesAtt ta hand om sig i dagens samhälle är egentligen inga svårigheter. Vi kan lätt som en plätt surfa in på http://www.apomera.se/ för att handla hem det vi behöver för att gardera oss mot sjukdomar och stärka våra liv. Vi kan promenera istället för att välja ett färdmedel och vi kan tänka på kosten och med det laga lite nyttigare och hälsosam mat. Men, vi människor kan faktiskt göra mer. Vi kan ta hand om oss genom att rensa ut bland våra prylar och bli mer medvetna om när vi borde handla nytt. Det har varit mycket prat om plastbantning, läs mer om det här. Men, det finns så mycket mer vi kan göra än att bara fokusera på plast, vad det handlar om är att vi bara måste tänka till lite.

Disksvampar är orenast

”När man skär på skärbrädor av plast uppstår skåror på ytan, i vilka det lätt samlas bakterier. Dessa är svåra att bli av med, hur mycket man än diskar och tvättar. Använd hellre en skärbräda i trä, eftersom kådan i träet är bakteriedödande.”

Citatet kommer från en artikel i Expressen, men är hämtat från en undersökning av tidningen Health. Där listar de 12 saker som du borde bli mer medvetna om och slänga innan de samlar på sig för mycket bakterier och försämrar din hälsa. Dock är det inte skärbrädorna som är de värsta bovarna. Utan om du ska fokusera på att byta ut något så är det att frekvent byta ut disksvampen. Då svampen oftast är fuktig jämt så frodas bakterierna, och det gäller att byta ut kanske efter bara några dagar.